CORKLINE logo

Opća njega i održavanje

Jedna od mnogih prednosti u odabiru CORKLINE® podne obloge za palube leži u jednostavnom održavanju. Obzirom da je CORKLINE® podna obloga izrađena od prirodnog materijala (pluta) kombiniranog sa granulama gume povezanih specijalnim vezivima, ista ne zahtijeva komplicirano održavanje. U nastavku nudimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da izgled svoje nove CORKLINE® palube zadržite u izvrsnom stanju dugi niz godina..

 

Stvari koje preporučujemo

Palubu obloženu CORKLINE® podnom oblogom čistite vodom, prirodnim sapunom i pH neutralnim sredstvima za održavanje koje koristite u kućanstvu. Za čišćenje koristite mop sa odgovarajućim umetcima (finijim ili grubljim ovisno o stupnju onečišćenja).

Najbolje vrijeme za temeljito čišćenje palube je nakon plovidbe. Manje nečistoće nastale uslijed prolijevanja raznih tekućina, preporučujemo očistiti odmah. U slučaju da ste na pod prolili vino, ulje ili neku drugu tekućinu istu odmah uklonite suhom krpom i isperite vodom. Ukoliko je potrebno, za čišćenje koristite i blagi deterdžent.

Za uklanjanje tvrdokornih nečistoća koristite mop sa odgovarajućim umetcima, običnu četku za ribanje, pH neutralni deterdžent i vodu. Tvrdokorne mrlje i/ili blaga mehanička oštećenja sa suhe površine možete ukloniti brusnim papirom visoke granulacije. Brušenje vršite lagano po površini podne obloge kako biste izbjegli nastanak neravnina na površini iste. To je vrlo učinkovit postupak koji će vam pomoći da vaš pod dugo ostane čist.

Održavanje i čišćenje

Stvari koje ne preporučujemo

Kao i sa svim ostalim decking površinama preporučujemo nositi odgovarajuću obuću. Izbjegavajte prolijevanje agresivnih tekućina (kao što su ulja, lakovi, razrjeđivači, boje i slično) koje mogu izazvati površinska oštećenja podne obloge. U slučaju da do prolijevanja istih ipak dođe, preporučujemo da ih uklonite bez odgađanja, te po potrebi površinu isperete vodom. Spriječite nastanak tragova od udubljenja od teškog namještaja. Gdje je to god moguće, noge od namještaja podložite jastučićima. Teške predmete nikada nemojte vući po površini svog poda. Takvi postupci mogu ostaviti trajne tragove i ogrebotine na površini vašeg poda.

Iako je CORKLINE® podna obloga samo-ugasiva i otporna na plamen, ne preporučujemo stavljati vruće metale ili druge vruće predmete na nju. Dugotrajno izlaganje površine visokoj temperaturi može lokalno uzrokovati promjenu boje površine i nastanak tragova.