Česta pitanja

Svi brandovi iz prodajnog programa tvrtke Nautic line produkt su vlastitog istraživanja, razvoja i proizvodnje.
CORKLINE® obloga za palube izrađena od tehnološki naporedne, specijalne mješavine granula pluta, gume i specijalnih veziva.
CORKLINE® se isporučuje u letvicama i pločama različitih dimenzija i u debljini od 5 mm i 8 mm. Za više informacija o kompletnoj ponudi CORKLINE® proizvoda potražite u rubrici PONUDA.
CORKLINE® kutija sadrži 20 letvica dimenzija 5x50x1000 mm(ukupne površine 1 m2) i upute za ugradnju. Predpremaz, ljepilo, masa za fugiranje i lopatica za nanos ljepila mogu se naručiti posebno i isporučiti zajedno za proizvodom.
Uz pridržavanje uputa za ugradnju CORKLINE® je moguće prilično lako ugraditi po sistemu "Sam svoj majstor".
Za razliku od nekih drugih proizvoda za oblaganje paluba na kojima se, nakon dugog izlaganja suncu, temperatura penje do granice koja sprječava hodanje po palubi, površina obložena CORKLINE® oblogom postiže znatno nižu temperaturu i prohodna je.
Nakon dugotrajne izloženosti suncu i morskoj vodi, te uz redovito održavanje, CORKLINE® postane svjetliji i to ravnomjerno po cijeloj površini. Razlika u promjeni vidljiva je na mjestima spoja sa novom CORKLINE® oblogom, no nakon nešto vremena, i na tim mjestima boja se ujednači.
CORKLINE® se održava vodom i četkom, uz korištenje ne agresivnih sredstava koja se koriste za održavanje podova u kućanstvu. Po želji može ga se jednom godišnje, lagano obrusiti finim brusnim papirom čime se osvježava izgled površine i uklanjaju eventualna jača onečišćenja. Iako nije potrebno, CORKLINE® je moguće tretirati uljem za tikovinu čime se postiže intenzivnija boja.
Zbog površinske elastičnosti CORKLINE® je otporan na manja mehanička oštećenja (npr. pad oštrih predmeta i/ili ručnog alata) koja se javljaju u normalnoj eksploataciji plovila.
Iako nije potrebno CORKLINE® je po želji moguće dodatno zaštititi uljem za tikovinu. Nanosom ulja za tikovinu dolazi do promjene boje.
CORKLINE® je moguće ugrađivati na gotovo sve standardne površine (metal, plastika, drvo) koje su prethodno očišćene i pripremljene za lijepljenje.